2022. december 5., hétfő

Terepgyakorlatok a Z-szakon

A Z-szak egyik leglényegesebb különlegessége, hogy már az első félévtől heti 2 nap terepgyakorlatunk van.Ez miért fontos?

A terepgyakorlatok során rengeteg olyan helyre juthatunk el, ahová külön engedélyek kellenek, így egy hétköznapi ember nem sétálhat be csak úgy. Ily módon járhattunk a Duna-Dráva Cement Kft. mészkőfejtőjében (erről olvashattok is blogomon), a Gellért táróban, a Fővárosi Vízművek Zrt. – Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepén, az Apollo gumigyárban és a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben. Sorolhatnám még, de szerintem már ezek a példák is jól bemutatják a szakon történő terepgyakorlatok egyik lényeges elemét. A felsoroltakban egy fontos közös pont van. Mind ember által alkotott képződmény.

A gyakorlatok másik fontos vonulata, hogy ismerjük meg a természetet. Hogy ez teljesülni tudjon olyan helyszínekre járunk, ahol az adott természeti jelenségek nagy százalékban megtalálhatóak. Erre szerintem nagyon jó példa a Dinnyési-fertő, a Pákozdi Ingókövek, a Pál-völgyi barlang, a Szemlő-hegyi barlang és a Bükkalján található Kaptárkövek.


Mi nem a tankönyvekben tanulunk a természetről, mivel terepgyakorlatok során élőben láthatjuk, megtapasztalhatjuk a körülöttünk lévő világot.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Terepgyakorlatok a Z-szakon

A Z-szak egyik leglényegesebb különlegessége, hogy már az első félévtől heti 2 nap terepgyakorlatunk van. Ez miért fontos? A terepgyakorla...